torstai 3. helmikuuta 2011

Tortilla

Kanarialaisen tortillan tekeminen on taiteen laji. Televisiossa näytetään mitä erilaisempia tapoja valmistaa sitä. Tämä tehtiin (tv:n ohjeen mukaan) niin, että sipuli, valkosipuli, pekoni, sienet, ja paprikakuutiot ruskistettiin pannussa. Kulhoon rikottiin neljä kananmunaa jotka maustettiin yrtein ja suolalla ja pippurilla. Paistinpannulla ruskistetut täytteet lisättiin kananmunaseokseen kulhossa (eikä pannulla), ja tämä kaikki kaadettiin pannuun, irrotellen paistettiin ja käännettiin lautasen avulla. Saatiin maukas tortilla. (Nautittiin hyvän punaviinin kera parvekkeella iltasella katsellen kaupungin valoja, niinkuin täällä yleensä on tapana).

3 kommenttia:

  1. Ompa hyvän näköstä!

    VastaaPoista
  2. Ei perunaa? Mikä viini? kysyy Kirsti

    VastaaPoista
  3. Perinteiseen espanjalaiseen tortillaan kyllä kuuluu peruna, mutta nyt olen katsonut paria ruokaohjelmaa, jossa on tehty mitä erilaisempia tortilloja perunalla ja ilman.
    Viini oli paikallista tilaviiniä.

    VastaaPoista