perjantai 12. helmikuuta 2010

Kissannaamoista kuningattariin

Vaikka talouslama on koetellut Kanarian saaria, työttömyys on korkea ja rankkasateet ja maanvyörymät ovat aiheuttaneet tuhojaan tänä talvena, karnevaalit ovat ilonen asia ja niitä vietetään täydestä sydämestä. Ensi viikko on useilla lomaa.


Eilen illalla vietettiin karnevaalikuningattaren valitsemisgaalaa Plaza de Europalla.


Tutut kissannaamat (tämä on jo kolmas karnevaalini) on ripustettu vasta riisuttujen jouluvalojen tilalle. Juhlapaikan avautumista odotti suuri joukko ihmisiä, jono oli parisataa metriä pitkä. Etuilijoita ei suvaittu ja se on ihan oikein. Liput oli loppuunmyyty jo päivällä.


Juhlassa esiintyi ryhmiä, joilla oli kaikilla huolella valmistellut näyttävät asut ja koreografiat. Tässä yksi murgaryhmistä, joiden laulut kritisoivat politiikkaa ja maailmanmenoa. Esitykseen kuuluu kaikilla ryhmillä samantyyppinen sävel ja torvien toitottelu sekä hansikaskäsillä viittoilu; harmi että en vielä ymmärrä kaikkia sanoja.


Tässä toinen murgaryhmä valkoisissa hansikkaissaan.


Taidokkaita tanssiryhmiä esiintyi useita.


Itämaisvaikutteinen ryhmä.

Yksi kunigatarehdokkaista. Klikkaamalla näkee suurempana; istumapaikkani ei ollut kuvaamiseen optimaalinen.

Tässä toinen ehdokas.
Sitten kamera sanoi yhteistyön irti ja vaati uusia pattereita, joita ei ollut mukana. Karnevaalikuningatar jäi tässä siis vielä salaisuudeksi, mutta ehkä hänet nähdään vielä näissä karnevaaleissa.

1 kommentti:

  1. Värikästä ja varmasti mieleen painuvaa, hienoja värikkäitä asuja. Sai tehdä salapoliisin työtä, että löysi ensimmäisen ehdokkaan sieltä asun kätköistä, oli niin valtaisa somistus yllä.

    VastaaPoista