keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Ruokaretki

Tänään osallistuin Suomi-kerhon ruokaretkelle. Meitä oli bussilastillinen vanhoja ja uusia puertolaisia. Ajelimme ylöspäin mutkaista tietä näköalapaikalle, josta Puerto näkyy taka-alalla. Jyrkänne on kuulu siitä, että yksi viimeisistä guanchipäälliköistä hyppäsi tältä paikalta alas rotkoon, koska hän ei halunnut antautua espanjalaisille valloittajille.

Matka jatkui ohi Garachicon, joka oli aiemmin tärkeä satamapaikka saarella. Tulivuorenpurkaus kuitenkin tuhosi kylän 1700-luvun alussa. Osa asukkaista pelastautui pakenemalla kylän edustalla sijaitsevalle saarelle. Myöhemmin kylä on rakennettu uudelleen.
Ohitimme myös muutama vuosi sitten metsäpalossa tuhoutuneen mäntymetsävyöhykkeen, joka oli onneksi toipumassa vaurioista: puunrungot olivat vielä mustia, mutta oksanhaaroista versoi jo vihreitä uusia neulasia.

Ruokailemaan menimme Los Siloksen kylään Brisas de Teno -ravintolaan. Alkukeittona oli sopa de potaje ja pääruoaksi sai valita lihaa, kanaa tai kalaa. Tässä liha-annos:

On lokakuun loppu. Päivälämpötila on edelleen n. 30 astetta ja joulutähdet alkavat kukkia.


1 kommentti:

  1. justiin minun mieliruokaa. ihana iso rasvainen kyljys möllöttää lautasella lisukkeineen. oliko hyvää, uskoisin että oli.

    VastaaPoista