lauantai 20. marraskuuta 2010

Savua satamassa

Muutaman päivän ajan Charcon puistoon asti on iltaisin levinnyt sakeaa savua. On kastanja-aika ja kalasatamassa paahdetaan, myydään ja syödään tätä herkkua. Aluksi en niistä itse pitänyt, mutta tänä vuonna ne maistuivatkin yllätyksekseni aika hyviltä. 

Tässä on kastanjapuun hedelmiä, pähkinät ovat pörröisten "tupsujen" sisällä.

Kastanjat paahdetaan näissä pömpeleissä, joissa on palava hiillos alla. Alareunan korissa on kastanjoita ja kannussa karkeaa suolaa, jota paahdettaessa pähkinöihin lisätään.

Ja tässä on kuorittuja kastanjoita syötäväksi.

1 kommentti:

  1. Voi, miten monena syksynä olenkaan ollut juuri tuohon kastanja aikaan siellä. En niistä kovin pidä, mutta aina niitä piti ostaa, täällähän niitä ei noin paistetakkaan. Eikä sielläkään aiemmin ollut niinpaljon paistajia kuin nykyisin. Ihanaa, kun perinteet säilyy!

    VastaaPoista