torstai 25. helmikuuta 2010

Orotavan ekskursio

Espanjankurssin ohjelmaan kuului tänään opastettu kierros Orotavaan. Ajoimme Titsalla ylös kaupungin jyrkkiä katuja ja laskeuduimme rinteeseen rakennettuja katuja kävellen mielenkiintoisiin paikkoihin, joista tässä vain muutamia kuvia.

Tässä mieleenpainuva kohde: Hospital de la Trinidadin luukku, johon aikoinaan voitiin jättää vauva, jos äidillä ei ollut mahdollisuutta tai voimia lapsen hoitoon.

Kadut nousevat jyrkästi ja ovat kapeita.


Kävimme myllyssä, jossa valmistetaan ja myydään gofiota, joka on jauhettu paahdetusta viljasta. Sitä voidaan käyttää monin tavoin, ja mielestäni sitä voisi vähän verrata talkkunaan.

Gofiota kauhotaan laarista pussiin ja myydään asiakkaan haluama määrä: aivan kuin ennen meillä.

Los Balcones, parvekkeet, ovat täällä tärkeitä. Aikoinaan alimmassa kerroksessa on asunut palvelusväki, keskimmäisessä kerroksessa isäntäväki ja ylimmällä parvekkeella on kuivattu viljaa.

Kirkkoja tässäkin maassa riittää! Tässä Iglesia de la Concepción, joka on alunpitäen rakennettu jo 1500-luvulla, ja 1704 ja 1705 tapahtuneiden maanjäristysten jäljiltä korjattu. Kävimme myös kirkon sisällä olevassa museossa katsomassa kallisarvoisia hopea-aarteita, mutta siellä ei saanut ottaa kuvia.

Tähän kaupungintalon aukiolle valmistetaan vuosittain heinäkuussa taidokas Corpus Christi -hiekkataideteos. Kuvan tekeminen on käsityötä ja kestää monta kuukautta: saapa nähdä saanko teoksesta vielä blogiini kuvan.

Hijuela del Botánico, Puerton kasvitieteellisen puutarhan pikkuveli.


Ja lopuksi Quinta Roja, kaunis puisto, joka on aiemmin kuulunut Ponten suvulle, mutta sittemmin tullut yleisölle avoimeksi ja kaupungin omistukseen.
Paljon muutakin Orotavassa olisi, mutta matkaoppaat ja hakukoneet tietävät niistä tarkemmin ja paremmin - ja kaikista parasta on, jos käy itse katsomassa. Lähden mielelläni mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti