lauantai 1. elokuuta 2009

Korttipeliä ja papereitaNykyään on pelattava korttipeliä. Visan debit/credit kortin pitäisi toimia koko SEPA (Single Euro Payments Area) -alueella niin, että myös debit-kortilla saa rahaa ulkomailla automaatista, saapa nähdä. SEPA-palvelut otetaan käyttöön vaiheittain vuoteen 2010 mennessä (kävin pankissa kyselemässä).

SAS:n pomppulento on varattu: koneen vaihto Barcelonassa, toivottavasti tavarat tulevat mukana! En ole menettänyt matkatavaroitani maailmalla kuin kolmesti. Interraililla Portugalissa tavarat varastettiin kun torkuin asemalla, Ateenassa reppu hävisi säilytyksestä ja Kuubaan mennessä matkalaukku meni Barcelonaan (mutta tuli yllättäen Havannaan parissa päivässä). Periaatteenani onkin, että matkalaukkuun ja ruumaan vain tavaroita, jotka voi menettää, onpahan vähemmän kannettavaa. Toivotaan kuitenkin nyt, että tavarat kulkevat mukana.


Ja tietysti matkavakuutus, se on ainoa vakuutus, johon uskon.


Passi: sisältää hienot Venäjän, Mongolian ja Kiinan viisumit (ehkä vielä ne kuvaan). Harmi, että nykyään ei juuri leimata passeja.
Bono-kortti on Teneriffalla ehdoton. Sillä saa bussimatkat puoleen hintaan. Linja-auto ei sitten ole lattariespanjaksi mikään autobus niinkuin Espanjan espanjassa vaan guagua. Ja Teneriffalla se on nimeltään Titsa.

Ja papereita...passin kopioita, eurooppalaisen sairaanhoitokortin kopioita, passikuvia NIE:tä varten, vuokrasopimuksen kopioita, Kela, verottaja, muuttoilmoituskaavake...

Espanjaakin pitäisi kerrata: voy,vas, va, vamos,vais, van; tengo, tienes, tiene, tenemos,tenéis, tienen. En osaa verbioppia, subjunktiivi on hukassa! Syksyllä Puertossa kurssille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti