maanantai 23. elokuuta 2010

Dokumentteja terveydenhuollosta


Tänään sain, sovitusti, Seguridad Socialista paperin oikeudesta terveydenhoitoon täällä (muutettuani Espanjaan). Vein sen terveyskeskukseen.


Centro Salud Casco Botanicosta sain "kortin", siis A4-kokoisen Tarjeta Sanitarian, jossa on henkilökohtainen CIP-numeroni. Sillä voin varata tarvittaessa ajan terveyskeskuslääkärille; täällä on omalääkärijärjestelmä käytössä. Olisin voinut itse valita omalääkärin listalta (7 nimeä), mutta kun en tunne ketään heistä, otin ensimmäisen, jota tarjottiin.


Suomen KELA:sta sain päätöksen siitä, että minuun ei enää sovelleta Suomen sosiaaliturvalainsäädäntöä, mutta sain kuitenkin todistuksen oikeudesta hoitoetuuksiin Suomessa, jos satun tarvitsemaan julkista terveydenhuoltoa siellä käydessäni. Käsittääkseni Suomi vastaa mahdollisista sairaanhoitoni kustannuksista myös Kanarialla asuessani.
Eurooppalaista sairaanhoitokorttia, jonka Suomi on myöntänyt (lakimuutos tuli voimaan 1.5.2010) käytän siis vain jos tarvitsen hoitoa käydessäni jossakin muussa EU-maassa kuin Espanjassa tai Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti