sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Icodin traakkipuu


On San Marcosin päivä. Tein matkan Icodiin. Kaupunki on kuuluisa traakkipuustaan ja keskiaikaisesta kirkostaan, joka on nimetty kaupungin suojeluspyhimykselle.

Icod de los Vinos on kaupunki Puertosta parikymmentä kilometriä länteen. Vihje: Icodiin kannattaa ajella Titsalla 345, joka kiertää vuoren rinteellä mutkaista tietä Los Realejoksen ja La Guanchan kautta. Jo reitti sinänsä on elämys, matkalla on paljon kaunista katseltavaa.
San Marcosin kirkon puisto oli koristeltu. Kirkko oli suljettu, joten sinne ei päässyt.Traakkipuun ympärille rakennetussa puistossa vilisi liskoja.Sinikaulainen oli kaunein.
Tässä komeilee puistossa kaupungin tunnettu maamerkki ja turistinähtävyys suuri ja vanha traakkipuu, jonka kerrotaan olevan 17m korkea ja 6m ympärysmitaltaan (Berlizin matkaopas) - tai 20m korkea ja 10m ympärysmitaltaan (Parque del Dragon oma esite). Puun iästä on siitäkin useita tulkintoja: yli 1000 vuotta (puiston esite) - tai reilut 400 vuotta (H. ja L. Aarnio: Teneriffa ja La Gomera).
Joka tapauksessa puu on hyvin vanha ja sen huomaa lähemmin tarkasteltuna. Tässä puun tyviosaa. Jo alkuperäiskansa guanchit ovat käyttäneet traakkipuiden punaista nestettä lääkinnällisiin tarkoituksiin ja myöhemmin sitä on käytetty myös mm. vernissan valmistuksessa ja marmorin värjäyksessä.
Tämän päivän ruokavihje paikallisesta ravintolasta: paistettua vuohenjuustoa mojon, pähkinöiden ja hunajan kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti