perjantai 15. tammikuuta 2010

Sardiinipaikka

Sardiinipaikkaan päästäksemme ajoimme Titsalla Orotavaan, josta kävelimme pienen matkan ihaillen näitä komeita montereyn mäntyjä (joita alkuun luulin kanarianmännyiksi) ja taisipa joku ryhmästämme puita vähän halaillakin: niistä saa energiaa.

Ravintola aukesi puolelta päivin. Kun saavuimme perille, asiakkaita oli vasta muutama. Pian paikka kuitenkin täyttyi.

Sardiinit olivat niin hyviä, että piti syödä ensin muutama ennen kuin malttoi ottaa kuvan. Lisänä oli Kanarian perunoita (papas arrugadas), salaattia, leipää ja erittäin hyvää vihreää mojo-kastiketta.


Ravintolassa saa myös mustekalaa, jota syödään näin: paloitellaan, päälle silputaan vihreää voimakasta chiliä ja kaadetaan reilusti oliiviöljyä. Sitten herkutellaan. Minä syön tätä seuraavalla kerralla!



2 kommenttia:

  1. hei Riitta, minusta näyttää, etteivät nuo männyt kuvasssa ole Kanarian mäntyjä, vaan Monterreyn mäntyjä. Kun käyt seuraavan kerran vilkaise tarkemmin, Kanarian männyssä on pitkät neulaset ja kolme ryppäyksessä. Puun muoto on myös vähän erilainen. Mutta voin tietysti erehtyäkin....
    Muuten hieno paikka. Olen varmaan käynyt siellä joskus.
    Gracia

    VastaaPoista
  2. Ok, kiitos kommentista! Minulla on vielä paljon opittavaa Teneriffan kasveista (ja paljosta muustakin!). Tutkinpa mäntyjä tarkemmin: Monterreyn männyt ovat minulle uusi asia.

    riitta

    VastaaPoista